Fiskegrateng på nytt vis

Fiskegrateng på nytt vis

Servings

3

Ingredienser
1 løk i skiver
1 ss hvetemel
3 dl melk
2 ss tomatpuré
150 g brokkoli i buketter
100 g Cheddar eller Jarlsbergost, revet
4 tynne skiver røkt fisk
4 lomper
2 dl seterrømme
litt mer revet ost
pepper

Fremgangsmеte
I STEKEOVN: 25-30 minutter ved 200 grader.

Stek løkringene myke i litt smør/olje i en kjele. Rør inn melet og spe med melken. La det koke under stadig omrøring. Sausen skal koke i ca. 5 minutter til melsmaken er borte. Smak til med pepper. Salter ikke nødvendig, for fisken gir nok saltsmak. Rør inn tomatpuré og revet ost. La den smelte ned i sausen. Tilsett små brokkolibuketter og fisken i biter. Del lompene i tre på langs. Ha litt fyll i hver lompebit og brett sammen. Plasser dem i en smurt ildfast form. Ha resten av fyllet rundt/over. Fordel så rømme på toppen og dryss på litt mer ost. Stekes som angitt.

Serveres med potetmos og/eller lomper med smør.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite