Fiskegrateng

Fiskegrateng

Servings

4

Ingredienser
3 ss hvetemel
4 dl melk
75 g makaroni
1/4 purre
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/4 ts nyrevet muskatt
ca. 400 g kokt fisk
4 eggeplommer
4 eggehviter
1 dl revet ost
1/2 dl strøkavring

Fremgangsmеte
Lag en tykk, hvit saus av mel og melk, og avkjøl den noe. Tilsett kokt makaroni, tynne purreringer og krydder. Ha i biter med fisk. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes.
Bland én og én eggeplomme inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Hell blandingen over i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek i stekeovnen ved 200-225 °C i ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.

Et par skiver sitron og en kvist dill gjør seg godt til pynt. Server med kokte gulrøtter og nykokte poteter. Lettrømme er godt som “saus” til.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply