Servings

4

Ingredienser
ca 2 kg avskjær av fisk, hode, ryggben ev småfisk fra fisketuren
1 purre, den grønne delen
½ løk
30 g sellerirot
1 ts pepperkorn
1 laurbærblad
1 1/2 l vann
2 ss salt

Fremgangsmеte
Vask fiskeavskjæret og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller. Vask grønnsakene og del dem i store biter.

Legg alt i en kjele og fyll på kaldt vann til det såvidt dekker. Kok opp og la det hele stå og trekke 20 – 30 minutter.Etterhvert som det danner seg skum fjernes dette.

Når kraften er ferdig kokt fjernes fiskeavskjæret og grønnsakene, og kraften siles. Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar liten plass i fryseboksen, så koker du den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite