Flamberte fiken

Flamberte fiken

Servings

4

Ingredienser
1 boks hermetisk fiken, eller ferske.
25 g mandler
3 ss smør
1 sitron
1 dl sukker
1/2 dl konjakk

Fremgangsmеte
La fiknene renne godt av i et dørslag. T vare på saften. Skåld mandlene, skjør den i flak og rist dem gylne i 1 ss smør. Ta dem opp, og ha deretter sukker og resten av smøret i panne. Kok dette lysebrunt. hell på ca. 2 dl fikensaft og saften av en sitron. kok til sausen er jevn. Legg fiknene i en panne og hell sausen over. Varm det forsiktig over en spritflamme ved bordet. Hell i oppvarmet konjakk. rist forsiktig på pannen og tenn på med en fyrstikk.
rist forsiktig til flammen slukner. brenner det for lenge eller for sterkt, kan du legge et lokk over.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite