Servings
4Ingredienser
2 dl lunkent vatn
1/2 pk gjær
1 ms olje
1 krm salt
2 ms kveitekim
1 dl sammalen kveite
ca 4 dl kveitemjøl
Fremgangsmеte
I stekeovnen: 225 grader C, 20 – 30 minutter
Smuldre gjæren i bakebollen. Ha i vann og olje.
Helles over gjæren og rør den ut.
Ha i mel og salt, og elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet.
Sett til heving under plast på lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet.
Del deigen i tre like delar.
Rull dei ut til like lange lengder.
Trykk dei saman i enden og flett.
Legg flettene på bakepapir eller smurt stekeplate.
Hev under plast på lunt sted, ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, dryss på valmuefrø.
Stek. Avkjøl på rist. Server eventuelt smør og ost på fletteloffen.
No Comments