Focaccia med oliven

Focaccia med oliven

Servings

8

Ingredienser
8 stk eller en langpanne full

1/2 kg hvetemel (evt. halvparten durumhvete og halvparten vanlig hvetemel)
25 gram gjær
1 ts honning
4 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts olivenolje

Garnityr
2 ss hakket frisk rosmarin (eller 2 ts tørket)
ca 1 dl sorte stenfrie oliven
Litt olivenolje
2 ts havsalt

Fremgangsmеte
Focaccia er et italienske flate små porsjonsbrød (eller lag ett stort i langpannen som du deler i firkanter) som du kan spise som et eget måltid eller som tilbehør til suppe eller andre retter. Denne varianten lages med oliven, men focaccia kan lages med andre smakstilsetninger – bytt for eksempel ut olivene med soltørkede marinerte tomater.

Fremgangsmåte
Hvis du bruker fersk gjær, løs opp gjæren i 37 graders vann blandet med honningen og oljen. Bruker du tørrgjær, blandes dette direkte i melet. Vannet med honninen og oljen i må da være 39 – 40 grader C.

Bland mel, salt og vannet med tilsetningene godt i en bolle. Dekk bollen med plast og sett den lunt til heving i 1,5 til 2 timer.

Del deigen i 8 deler og rull hver del til en bolle som legges på bakepapir på en bakeplate og trykkes ut til runde flate brød. Eventuelt kan du istedet for å dele trykke hele deigen til et flatt brød i langpannen.

La dem etterheve i ca 15 minutter. Imens deler du olivene i skiver. Sett ovnen på 250 grader.

Lag fordypninger i brødet/brødene med fingrene, og strø over olivenskiver, rosmarin og salt.

Fordel litt olivenolje over brødet/brødene. Stekes i midten av ovnen i 10 – 12 minutter, kanskje litt lenger hvis du lager et helt stort brød.

Fine og fryse, og smaker nesten like godt når de varmes i micro eller ovn.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply