Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Servings

6

Ingredienser
1 rå høne
vann til det dekker høna
2 buljongterninger
2 hvitløkbåter
2 løk
2 gulrøtter
1/2 – 1 sellerirot
2 laurbærblad
2 ts salt
6-8 hele pepperkorn
6-8 blad sitronmelisse
2 ss tørket brød
1 eggeplomme
1/2 dl fløte

Fremgangsmеte
Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 – 2 1/2 time.

Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften. Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor. Varm suppen og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt. Server suppen rykende varm med brød.

Opprinnelig ble suppen passert gjennom en sikt, men i dag har vi moderne hjelpemidler som gjør jobben for oss.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply