Fransk kjøttgryte

Fransk kjøttgryte

Servings

4

Ingredienser
600 g benfritt storfekjøtt
2 ss smør/margarin
1 ts salt
pepper
2 ss hvetemel
4 dl rødvin
1 dl kraft/vann
1 laurbærblad
2 ss tomatpuré
1 fedd finhakket hvitløk
2 løk i båter
evt. 10 småløk
200 g ferske sjampinjonger
100 g bacon

Fremgangsmеte
Skjær kjøttet i terninger. Brun dem i litt smør/margarin, i små porsjoner og ha over i en gryte. Tilsett salt, pepper og hvetemel. Rør det godt sammen slik at kjøttet trekker melet til seg. Spe med rødvin og kraft eller vann. Tilsett laurbærblad, tomatpuré, hvitløk og løk.

La gryten trekke i ca. 1 time under lokk. Skjær sjampinjongene i båter og brun dem lett. La soppen trekke med gryten i ca. 1/2 time. Legg tilslutt på strimler av sprøstekt bacon. Server med pariserloff.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite