Fransk landbrød

Fransk landbrød

Servings

3

Ingredienser
Surdeig:
5 dl kaldt vann
7 dl hvetemel
50 g vanlig gjær

Tilsettes når surdeigen er ferdig:
3 ts salt
2 ss olje
4 dl lunkent vann
2 l hvetemel

Fremgangsmеte
Denne oppskriften gir tre brød:

Bland sammen 5 dl kaldt vann, gjær og 7 dl hvetemel til surdeig. La den stå kjølig i 1 til 2 døgn.

Tilsett resten av ingrediensene, mel til slutt. Deigen skal være ganske fast.

Hev deigen ca 3 timer, dekk den med et klede.

Bak deigen ut til tre brødemner som legges på plate eller i langpanne.

Lag fire dype snitt med skarp kniv i hvert brød.

Hev brødene i ca 1 time.

Sett brødene i ovn ved 250 grader, men senk temperaturen etter 5 min til 200 grader og stek videre i ca 30 minutter. Etter 20 minutter pensles brødene med vann for å få ekstra sprø skorpe.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite