Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

Servings

4

Ingredienser
5 løk
3 ss smør
1 1/4 liter vann
salt og pepper
1/2 ts timian
3-4 dl nyrevet ost
4 loffskiver

Fremgangsmеte
Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Fres den i smør i en kjele. Løken skal ikke få farge, bare bli blank og gjennomsiktig, og det tar tid. Minst 15 minutter ved svak varme hvis suppen skal bli fyldig og fin. Rør om i løken av og til.

Hell på vannet. Krydre med salt, pepper og litt timian. La suppen koke under lokk ca. 25 minutter.
Riv i mellomtiden osten, gjerne grovt. Du kan bruke hvilken som helst ost. Hovedsaken er at osten er vellagret.

Rist loffskivene i brødrister. Fordel suppen i fire ildfaste suppekopper. Legg en ristet loffskive i hver og ha ost på toppen.

Gratiner suppen ved 250 grader til osten smelter og blir gyllengul.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite