Friskuspai

Friskuspai

Servings

4

Ingredienser
BUNN:
ca. 3 dl hvetemel (180-200 g)
125 g smør eller margarin
2-3 ss kaldt vann

Krem:
3 dl vann
1 1/2 dl sukker
4 ss maisenna
5 ss presset sitronsaft
3 eggeplommer
2 ss smør eller margarin

MARENGS:
3 eggehviter
1/2 dl sukker

Fremgangsmеte
I STEKEOVN: Bunn – ca. 15 minutter ved 225 grader. Med marengs – ca. 10 minutter ved 175 grader.

Smuldre det kalde smøret i melet med fingertuppene eller i en foodprocessor. Tilsett vann og elt raskt sammen til en deig. La den stå i kjøleskapet en stund. Klem deigen ut i en paiform. Prikk i den med en gaffel og stek som angitt.

Pisk sammen vann, sukker, maisenna og sitronsaft i en kjele. Ta kjelen bort fra varmen og bland inn eggeplommer. La kremen varmes opp igjen, men ikke koke. Rørinn smør og la kremen avkjøles.
Fordel sitronkremen i pai-skallet. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukker og pisk marengsen stiv igjen. Ha marengsmassen i en sprøytepose og sprut den over kremen, gjerne i gittermønster. Sett paien tilbake i ovnen (husk lavere varme) og stek den som angitt. Overflaten skal ta noe farge.

Variasjon: Man kan blande inn litt limesaft eller bytte ut sitronsmaken med nypresset appelsinsaft.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite