Fylt Lammestek

Fylt Lammestek

Servings

4

Ingredienser
ca. 2,5 kg lammelår
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts tørket rosmarin

Fyll:
1 dl brødrasp
1 løk
1 bunt persille
2 fedd hvitløk
1/2 ts tørket merian
1/2 ts salt

Fremgangsmеte
1. Skjær benet ut av lammesteken og fjern overflødig fett.

2. Hakk løk, persille og hvitløk og bland med brødrasp, merian og salt. Fordel fyllet inni steken og surr den sammen med bomullshyssing til en fast og jevn stek.

3. Gni inn steken med grovmalt pepper og knust rosmarin. Stikk inn et steketermometer og legg steken i et ildfast form eller liten langpanne. Stek i forvarmet ovn ved 125° C. Steken er rosa når termometeret viser 70° C og grå ved 76°. Steketid ca. 2-2 1/2 time.

4. La steken hvile før den skjæres opp.

Server med gratinerte poteter, grønne bønner og stekesjy smakt til med krydder og rødvin.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite