Servings
4Ingredienser
6 eggeplommer
100g sukker
ca. 4 dl kremfløte eller kaffefløte
(evt. 2 ts vaniljesukker)
Fremgangsmеte
Pisk eggeplomme og sukker sammen i en tykkbunnet kjele. Pisk fløten inn(evt. med vanilje), litt etter litt. Ha kjelen over svak varme (evt. vannbad). Varmes langsomt opp under stadig visping. Når kremen tykner og er godt og vel fingervarm, er den ferdig. Pisk jevnlig i kremen mens den avkjøles.
Til jordbæris:
Pisk mosen inn i den avkjølte kremen (grunnoppskrift), litt etter litt. Tilsett evt. mer sukker. Ha det i en bolle/form og sett den i fryseren. Rør i blandingen etter en drøy times frysing. Sett den tilbake. Iskremen er klar til servering etter minst 3 timers frysing. Server med friske bær i tillegg.
No Comments