Gartnerens ostebrød

Gartnerens ostebrød

Servings

1

Ingredienser
Grunndeig:
25 g meierismør
2 1/2 dl vann
25 g gjær
1 ts salt
Ca. 7 dl hvetemel
Fyll:
500 g frisk spinat, vasket og godt avrent
200 g Jarlsberg, Nøkkel eller Sveitserost, revet
1/4 ts salt
1/4 ts pepper, malt
1/4 ts muskattnøtt, revet

Pensling:
Sammenvispet egg

I stekeovnen: 200 grader C, ca. 40 minutter

Fremgangsmеte
Smelt smøret og ha i vannet. Rør gjæren ut i lunken væske og tilsett mel til deigen er passe fast. Kjevle deigen til rektangel ca. 32×32 cm. Legg på finhakket, renset spinat, ost og krydder. Lag kant ved å brette bunnen litt inn over fyllet. La ostestangen stå til heving ca. 1 time. Pensle kanten med egg og stek til bunnen er sprø og osten har smeltet.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite