Gås i eplecidersjy

Gås i eplecidersjy

Servings

6

Ingredienser
1 gås

Saltlake:
6 l vann
1,5 kg salt
400 g sukker
2 laubærblad
1 ss sennepsfrø

Eplecidersjy:
eplecider og litt kokekraft (tilsammen ca. 1 liter)
ca. 2 ss maisenna

Fremgangsmеte
Kok opp vannet og tilsett alle ingredienser. Avkjøl. Skyll gåsen i kaldt vann og la den ligge i saltlaken i 2 døgn. Kok deretter gåsen i 2 timer i vann tilsatt rikelig med grønnsaker (gulrot, løk, purre), laubærblad, timian og hel pepper.

Server den kokte, sprengte gåsen med en eplecidersjy laget av eplecider og litt kokekraft (tilsammen ca. 1 liter) jevnet med ca. 2 ss maisenna. Renskårne eplebåter og tynne gulrøtter passer fint til. Pynt med friske grønne urter.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite