Gelekake med sitronyoghurt

Gelekake med sitronyoghurt

Servings

6

Ingredienser
Bunn:
3 dl brødrasp
1 ts kanel
3 ss sukker
75 g meierismør

Fyll:
1 pakke sitrongelépulver
vann
gul konditorfarge (kan utelates)
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 beger sitronyoghurt (à 175 ml)
1 1/2 boks hermetiske mandariner

Fremgangsmеte
Smelt smøret i stekepanne, ha i brødrasp, kanel og sukker og rist det over svak varme til det er gyllent. Helles over i rund form (24 cm i diameter) og press massen sammen. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til lett krem. Ha i yoghurten og halvparten av mandarinene i kremen. 75 g av gelépulveret has oppi 1 dl kokende vann og avkjøles før det røres inn i kremblandingen. Hell blandingen i formen og sett til avkjøling. Når kaken er stivnet pyntes den med mandarinbåter. Lag gelé av 1 1/2 dl kokende vann og resten av gelépulveret. Geléen avkjøles noe før den helles over kaken. Når geléen er stivnet kan kaken serveres med vispet krem og et dryss av kanel.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply