Glasert Skinkestek

Glasert Skinkestek

Servings

6

Ingredienser
1 skinkestek
Beregn pr. porsjon: ca. 200 g stek u/ben ca. 250 g stek m/ben

Glasur:
100 g kavring
75 g smør
50 g smeltet smør

Fremgangsmеte
Pakk skinken inn i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk steketermometeret inn i den mest kjøttfulle delen av skinken. Forvarm ovnen til 125° C og sett inn langpannen med skinken.

Når steketermometeret viser 72° C er skinken ferdig (ca. 4 1/2-5 timer for en skinke på 5 kg og ca. 3 timer for en skinke på 3 kg.) Ca. 1/2 time før skinken er ferdig kokt fjernes svoren på skinken. Dryss over en blanding av kavring og sukker, hell over smeltet smør.

Stek videre i ovnen ved 225° C. Er ikke skorpen sprø når skinken tas ut, dryss over melis og sett under grillen til melisen smelter.

Server skinken med sennepssaus, kokte poteter, friske frukter og Waldorfsalat.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite