Glaserte frukter med sabayonnesaus

Glaserte frukter med sabayonnesaus

Servings

4

Ingredienser
250 g sukker
2 ss lys sirup
friske fikner, druer, jordbær

Sabayonnesaus:
8 eggeplommer
120 g sukker
2 1/2 dl champagne eller musserende vin (evt. eplecider el. mozell)

Fremgangsmеte
Smelt sukker i en liten kjele. Bland i sirupen når det begynner å bli brunt. Dypp frukten i den varme karamellen. Hold i stilkene eller bruk gaffel. Vær forsiktig. Dypp fruktene et øyeblikk i isvann til karamellen stivner. Legg frukten på en smurt stekeplate etter hvert som de er ferdig glasert.

Visp sammen eggeplommer, sukker og vin. Sett bollen over kokende varmt vann (ikke boblekok). Visp til sausen er tykk og kremaktig. Det tar ca. 5 minutter. Server sausen varm eller kald til de karamelliserte fruktene. Hvis sausen skal serveres kald, bør den vispes under avkjøling.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite