Grapefruktparfait

Grapefruktparfait

Servings

8

Ingredienser
Til 12 porsjoner

4 eggeplommer
1 dl melis
saft og revet skall av en grapefrukt
1/2 vaniljestang
2 dl kesam eller cottage cheese kjørt i foodprocessor
2 dl lettfløte

TIL FORMEN:
2-3 grapefrukter avhengig av størrelsen

SJOKOLADESAUS:
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 dl kakaopulver

Fremgangsmеte
Bland eggeplommer, melis og grapefruktsaft i en liten kjele.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap kornene over kjelen,
legg resten av vaniljestangen i.
Sett kjelen i kokende
vannbad og visp til blandingen blir lett og luftig. Løft kjelen vekk fra varmen. La røren bli avkjølt,
rør i den av og til. Ta opp vaniljestangen.
Rør det revne fruktskallet og kesam eller cottage cheese inn i eggeblandingen og vend inn fløten.

Skrell grapefruktene, skjær bort alt det hvite. Skjær frukten i tynne skiver. Kle en avlang brødform,
som rommer 1 1/2 l, med skivene. Formens bunn og
sider skal være dekket. Hell parfaitrøren i .
Glatt til overflaten. La formen stå i 4-5 timer i fryseren.
Lag sausen. Kok opp vann og sukker i en kjele. Tilsett kakaopulver og la det koke under omrøring
til sausen er jevn og passe tykk.

Ta parfaiten ut av fryseren ca. 30 minutter før servering.
Skjær den i skiver og legg den på et serveringsfat. Server sausen i en egen bolle.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite