Gravet laks med tyttebær-rømme

Gravet laks med tyttebær-rømme

Servings

4

Ingredienser
2 fileter av laks, ørret eller ishavsrøye – ca. 1 kg
100 gram salt
100 gram sukker
1 ts hvit pepper
1 dl knust einerbær
3 ss akevitt

Tyttebærrømme
2 dl seterrømme
1 1 / 2 dl rørte tyttebær

Fremgangsmеte
Det tar to døgn å grave fisken, som bør ha vært frosset først. Den tradisjonelle smakstilsettingen er masse dill under graveprosessen. Her har vi brukt knust einerbær.

Serveres i tynne skiver med brød og tyttebær-rømme.

1. Fjern alle ben fra filetene og tørk fisken godt. La skinnet sitte på.
2. Bland sukker, salt og einerbær. Gni blandingen godt inn i filetene på begge sider.
3. Strø krydderblanding i bunnen av et fat eller form. Legg den ene fileten med skinnsiden ned.
4. Strø med mer krydderblanding.
5. Drypp akevitt over kjøttsidene.
6. Legg filetene med kjøttsidene mot hverandre.
7. Strø resten av krydderblandingen på skinnsiden.
8. La fisken stå kaldt et par døgn under lett press.
9. Snu den et par ganger.

Tyttebærrømmen:
1. Pisk opp rømmen og rør forsiktig inn tyttebærene.
2. Fyll i passende form, evt. porsjonsskåler og frys.
3. Ta ut av formen rett før servering og anrett med laksen.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite