Servings
4Ingredienser
1 laks, 1,2-1,4 kg
2 ss salt
1 ss sukker
2 ts hvit pepper
1 dl finhakket dillblader
1 dl finhakket dillkroner
1 dl finhakket fenikkelblader
1/2 dl finhakket merian
Fremgangsmеte
Lages to dager før bruk. Fileter laksen, eller få fiskehandleren til å gjøre det for deg. Fjern alle lange bein. Bland salt, sukker og pepper. Bland krydderurtene og dryss 1/4 av det på et fat. Legg den ene fileten med skinnsiden ned. Dryss halvdelen av saltblandingen over, så 2/4 av urteblandingen.
Dryss den andre halvdelen av saltblandingen på kjøttsiden på den andre fileten og legg den med siden opp over den andre fileten. Dryss resten av urteblandingen over. Legg en skjærefjøl i en plastpose, og legg det over laksen og deretter et lett press på (en pakke smør el.l.).
La stå i kjøleskapet i 2 døgn. Snu den etter det første døgnet.
Ta laksen opp av presset. Skrap fileten for urtegrønt. Del filetene i to til tre stykker, skjær i tynne skiver fra midten og utetter med en skarp kniv. Ved servering legger du laksen på et fat og pynter med frisk dill. Rugbrød og sennepsaus hører til.