Servings

4

Ingredienser
1 laks, 1,2-1,4 kg
2 ss salt
1 ss sukker
2 ts hvit pepper
1 dl finhakket dillblader
1 dl finhakket dillkroner
1 dl finhakket fenikkelblader
1/2 dl finhakket merian

Fremgangsmеte
Lages to dager før bruk. Fileter laksen, eller få fiskehandleren til å gjøre det for deg. Fjern alle lange bein. Bland salt, sukker og pepper. Bland krydderurtene og dryss 1/4 av det på et fat. Legg den ene fileten med skinnsiden ned. Dryss halvdelen av saltblandingen over, så 2/4 av urteblandingen.

Dryss den andre halvdelen av saltblandingen på kjøttsiden på den andre fileten og legg den med siden opp over den andre fileten. Dryss resten av urteblandingen over. Legg en skjærefjøl i en plastpose, og legg det over laksen og deretter et lett press på (en pakke smør el.l.).

La stå i kjøleskapet i 2 døgn. Snu den etter det første døgnet.

Ta laksen opp av presset. Skrap fileten for urtegrønt. Del filetene i to til tre stykker, skjær i tynne skiver fra midten og utetter med en skarp kniv. Ved servering legger du laksen på et fat og pynter med frisk dill. Rugbrød og sennepsaus hører til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite