Grillstekt fjellørret

Grillstekt fjellørret

Servings

4

Ingredienser
4 stk skinn- og beinfri ørretfilet à 200 g
salt og nymalt pepper
1/2 dl olje til pensling
500 g savoikål
20 g smør

SITRONSMØRET:
160 g meierismør
saft av 1/2 sitron
1/2 dl kremfløte
1/2 ss hakket persille
1/2 ss hakket dill

TILBEHØR:
poteter etter valg

Fremgangsmеte
Fjellørret med sitronsmør stekt på grill. Til fire porsjoner. Vil du servere denne retten som forrett, så bare halverer du oppskriften.

Forberedelser
Ta fire pene kålblader og forvell dem i 5 minutter i kokende vann. Legg dem deretter over i kaldt vann slik at de beholder sin friske farge.

Kutt resten av kålen i strimler, ha den sammen med smøret i en kjele og tilsett 1/2 dl vann. Krydre med salt og pepper og smørdamp kålen en 10 minutters tid. Vannet bør være dampet bort på dette stadiet.

Legg ett kålblad i en passende øse og fyll det med kålstrimlene. Ha det derfra i et kjøkkenklede og vri det til en kule. Gjør det samme med den resterende kålen. Ha kålkulene i en smurt kjele med 1/2 dl vann og legg på lokk.

Kålkulene kan tilberedes så langt en god stund før maten skal serveres. Forbered de potetene du vil servere til.

Tilberedning
Finn fram ørretfiletene og alle ingrediensene til sitronsmøret. Kutt smøret i ca. 2 cm store terninger.

Lag sitronsmøret. Kok opp fløten med sitronsaft og visp inn 3-4 smørbiter. Når smøret har smeltet og jevnet seg med sausen, visper du inn 3-4 nye smørklumper. Fortsett slik til alt smøret er oppbrukt. Sausen skal være nær kokepunktet hele tiden, men den bør ikke fosskoke.

Kok opp savoikålen og la den trekke under lokk i ca. 5 minutter.

Varm en grillpanne. Krydre fisken med salt og nymalt pepper og pensle den godt med olje. Steketiden er avhengig av fiskefiletenes tykkelse, men prøv med 1 1/2 minutt på hver side.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite