Grønn potetgrateng

Grønn potetgrateng

Servings

4

Ingredienser
8 poteter, ca 700 g
2 purrer
2 dl melk eller hønsebuljong
250 g forvellet spinat
1 ts salt
1 krm svart pepper
1/2 dl friskhakkede urter eller 1 ts tørkede
krydderurter, for eksempel oregano eller timian
2 hvitløksbåter, presset
2 dl revet, mager gulost

Fremgangsmеte
Sett ovnen på 225 grader. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Strimle purrene. Kok potetene i melken eller i buljongen i ca 5 minutter. Rør inn spinat, salt og pepper, krydderurter, presset hvitløk og mesteparten av osten. Hell alt i en ildfast form og strø litt ost på toppen. Stekes nederst i ovnen i 25-30 minutter. Serveres til stekt kjøtt, kylling eller fisk (gjerne røkt)

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply