Grønnkål med brune bønner

Grønnkål med brune bønner

Servings

4

Ingredienser
400 g grønnkål, vasket og finsnittet,
1 stor løk finhakket,
1 knust fedd hvitløk,
havsalt,
1 gulrot vasket og skåret i biter,
valg eller blanding av de følgende krydderne: paprikapulve – karve – malt koriander – sennepsfrø,
1 stor glass brune bønner,
1 dl rømme (eller etter behov),
olje til steking

Fremgangsmеte
Stek løk og hvitløk i oljen i en stor kasserolle, tilsett grønnkålen og gulrotbitene delvis og vend dem mens du steker dem. Tilsett salt og krydder etter behov. Saltet hjelper væsken i kålen å komme frem, slik at det blir lettere kokt. Bland bønnene (spar på væsken) i grønnsakene etter 20 min. og la det surre til kålen er passe kokt (ca. 10 min.). Tilsett rømme og bønnevæske etter behov.

Kilde: Helios

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite