Grønnkål- og potetstappe

Grønnkål- og potetstappe

Servings

4

Ingredienser
500 g grønnkål
2 ts knust sennepsfrø
50 g havregryn eller andre kornflak
ca. 1¼ kg poteter
2-3 ts salt
2 ts salvie eller merian
1-2 dl fløte, eller melk med litt smør

Fremgangsmеte
Vask kålbladene grundig. Riv bladene fra de tykkere stilkene. Skjær stilkene i ½ cm store biter og legg dem i en kjele med 1 l vann. Legg bladene oppi, tilsett sennepsfrø og kok alt i 20 min. under lokk. Pass på at det ikke svir seg. Skrell potetene og skjær dem i 1 cm tykke skiver. Hell kokevannet over i et litermål, finsnitt kålen, legg den i kjelen og hell 3 dl kokevann tilbake i kjelen. Strø flakene over kålen. Legg poteter og salt oppå. Surr alt ferdig i 20 min. Snu eventuelt potetene en gang, men ikke rør under kokingen. Sjekk om det er nok vann igjen slik at det ikke svir seg. Tilsett ekstra kokevann om nødvendig. Tilsett urter og fløte og stamp alt med en potetstamper til en jevn blanding.

Kilde: Helios

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite