Grovbrød med surmelk

Grovbrød med surmelk

Servings

3

Ingredienser
3 brød
50 g gjær
1 l syrnet melk
6 dl vann
2 ss meierismør, smeltet
1 ss salt
3 dl havregryn
1 dl solsikkekjerner
400 g sammalt hvete,grov
400 g sammalt rug, grov
400 g sammalt hvete, fin
ca. 1 kg hvetemel

I stekeovnen:
200 grader C, ca. 45 minutter.

Fremgangsmеte
Løs gjæren opp i lunken væske. Bland i olje og salt. Rør inn alt det grove melet og bland godt. Tilsett det meste av det fine melet og elt godt. Dekk til med plast og
la deigen heve til dobbel størrelse.

Ta deigen på bakebordet og elt den godt. Del den i tre emner og form fine, sprekkfrie brød. Legg brødet i godt smurte former, etterhev dem og prikk dem godt før steking.
Avkjøl brødene på rist. Dette brødet holder seg saftig.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite