Servings
4Ingredienser
600 g seifilet
1 ss potetmel
1 liten løk
2 ss gressløk
1 1/2 dl melk
drøyt 1 ts salt og 1/2 ts pepper
SAUS:
2 ss smør
3-4 ss hvetemel
5 dl melk
1 ss grov sennep
2 ss finhakket dill eller persille
salt og pepper
Fremgangsmеte
Skjær seien i biter og ha den i en foodprocessor,
sammen med salt. Kjør til alt er blandet.
Rør inn iskald melk, litt om gangen. Tilsett potetmel.
Bland til slutt inn hakket grønt, finhakket løk og pepper.
Stek seikakene i middels varm panne.
La dem trekke gjennom på ettervarmen.
Smelt smøret til sausen i en kjele. Rør inn hvetemelet.
Spe med melk og la sausen koke under omrøring, minst 5 minutter til melsmaken er borte.
Rør inn sennep og dill og smak til med salt og pepper.
Server kaker og saus med kokte poteter og grønnsaker.
No Comments