Grove seikaker og sennepssaus

Grove seikaker og sennepssaus

Servings

4

Ingredienser
600 g seifilet
1 ss potetmel
1 liten løk
2 ss gressløk
1 1/2 dl melk
drøyt 1 ts salt og 1/2 ts pepper

SAUS:
2 ss smør
3-4 ss hvetemel
5 dl melk
1 ss grov sennep
2 ss finhakket dill eller persille
salt og pepper

Fremgangsmеte
Skjær seien i biter og ha den i en foodprocessor,
sammen med salt. Kjør til alt er blandet.
Rør inn iskald melk, litt om gangen. Tilsett potetmel.
Bland til slutt inn hakket grønt, finhakket løk og pepper.

Stek seikakene i middels varm panne.
La dem trekke gjennom på ettervarmen.
Smelt smøret til sausen i en kjele. Rør inn hvetemelet.
Spe med melk og la sausen koke under omrøring, minst 5 minutter til melsmaken er borte.

Rør inn sennep og dill og smak til med salt og pepper.

Server kaker og saus med kokte poteter og grønnsaker.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply