Servings
1Ingredienser
1 form à 1 1/2 l)
150 g smør
150 g sukker
6 eggeplommer
2 dl kremfløte
225 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
ca. 50 g grovhakkede mandler
ca. 2 dl rosiner (kan sløyfes)
1 dl rom (kan sløyfes
Fremgangsmеte
Kaken kan lages både med og uten rosiner, valnøtter og rom. Rosiner og valnøtter bør bløtes i rom over natten.
Rør smør og halvparten av sukkeret hvitt. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland smørkremen vekselsvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulver. Rør forsiktig inn pisket krem. Tilsett eventuelt valnøtter, rosiner og overskytende rom. Hell røren i en smurt form og stek ved nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i 3/4 – 1 time. Hvelv kaken og avkjøl på rist. Gullkake er fin å fryse.
No Comments