Gulrotkake med nøtter

Gulrotkake med nøtter

Servings

1

Ingredienser
300 g meierismør
360 g sukker
4 egg
270 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
revet skall av 1 appelsin
1 ss presset appelsinsaft
1 dl hasselnøttkjerner, finhakkede
8 dl fint revne gulrøtter

Pynt:
1 eske (125 g) naturell kremost
150 g meierismør
300 g melis
Appelsinsaft
Revet gulrot

Langpanne: 25×35 cm
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 1 time

Fremgangsmеte
En saftig kake som er svært holdbar. Nøttene og gulrøttene gir saftigheten. Appelsinen gir også en pikant smak.

Rør smør og sukker sammen, gjerne i food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Riv gulerøttene, hakk nøttene og bland det i røren. Hell deigen i smurt langpanne og stek kaken. Lag glasuren og smør det på den avkjølte kaken. Pynt eventuelt med revet gulrot og nøtter og server den i biter.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite