Gunnar sin Ekte Kjøttkraft

Gunnar sin Ekte Kjøttkraft

Servings

8

Ingredienser
Til ca 10 liter kjøttkraft

2 kg. gode kraftbein
3 stk løk
1 purreløk
4 store gullerøtter
1 bit sellerirot (ca 3 x 3 cm.
En bunt persille
Litt gressløk (1 ts. tørket)
3 stk laubærblad
2 ts. tørket timian
1 strøken ts. med hel sort pepper
2 ss. med salt
Har du noe hønse, svin eller kyllingrester så kan disse også følge med.

Skulle du ha andre grønnsakerester i kjøleskapet så søl ikke med å ha disse oppi også. (blomkål, brokkoli, paprika etc)

Fremgangsmеte
Brun kraftbein og grønnsaker i stekeovnen i ca 1/2 time ved 200ºC.
Ha dette opp i en stor kjele (10 til 15 liters kjele).
Fyll kjelen opp med vann til den er ca 3/4 full.
Kok opp, tilsett salt og la det småkoke i ca 30 minutter mens du hele tiden skummer av.
Når det ikke kommer mer skumm, så tilsetter du timian, laubærblad, pepper, persille og gressløk.

La kraften småkoke i minimum 4 timer.
Jo lenger den koker jo bedre blir den.

Hvis du synes den er for lite salt så gjør ikke det noe.
Når du senere bruker kraften til sauser, supper eller gryteretter, så kan du tilsette salt etter behov.

Nå kraften er ferdig, avkjøles den, helles på melkekartonger, og settes i frysen.

Dette er en meget god kraft som du kan brukes som grunnkraft til sauser, supper, gryteretter osv.

NB! Husk å merke kartongene når du setter de i fryseren.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply