Servings
4Ingredienser
ca. 800 g magert lammekjøtt med ben
1 aubergine
salt
2 løk
1 squash
1 paprika
1/2 boks (400 g) hermetiske tomater
500 g poteter
1 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1/3 ts pepper
2 ts salt
5 dl vann/sjy
1 bunt persille
Fremgangsmеte
1. Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
2. Skjær auberginen i tynne skiver og strø over salt. La den stå i ca. 15 minutter – skyll så av saltet.
3. Rens løk og poteter, squash og paprika i skiver.
4. Brun kjøttet i olivenolje i varm panne. Stek små porsjoner av gangen og kok ut pannen mellom hver gang. Ta vare på sjyen.
5. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Dryss på krydder og salt mellom lagene. Tilsett vann/sjy.
6. Stekes i ovn ved 200° C i ca. 1 1/2 time.
Dryss over grovhakket persille ved servering. Smaker godt med brød til.