Havfrikassè Lyngørporten

Havfrikassè Lyngørporten

Servings

4

Ingredienser
400 – 500 g torskefilet
500 blåskjell med skall
½ sitron
2-3 sjalottløk
salt og pepper
2-3 gulrøtter
1 liten purre
1 god bit knollselleri
2-3 ss smør

Dessuten: 3 ss smør, 1 ½ ss hvetemel, 2-3 dl hvitvin,
ca. 2 ½ dl matfløte, 1 ss smør, en bunt dill, evt. ørlite safran (gurkemeie)
. Og – kokte sjøkreps eller ferske reker.

Fremgangsmеte
Børst blåskjell godt og skyll. Riv bort
“skjegget”
(byssustrådene) Legg dem i varm, rustfri kjele.
Legg på lokk og la kjelen stå på varmen ca. 5 minutter.
Blåskjellene er ferdige når de har åpnet seg. Kast skjell som ikke er åpne.

Skjær fisken i serveringsstykker. Damp fisken i en kjele
med saltet vann, tilsatt sitron og grovhakket sjalottløk.
Rens grønnsakene og skjær dem smått opp. Forvell dem og la dem trekke videre i vann med smør.

Lag en jevning av med smør og mel. Tilsett hvitvin og fløte og la sausen få koke fem minutter (evt. safran).
Visp inn smør i klatter. Smak godt til.

Fordel fisken i
varme, dype tallerkener eller et stort, dypt fat.

Legg på avrente, varme grønnsaker og blåskjell.
Fordel sausen over. Plasser sjøkreps/reker pent og ha på raust med dill før servering.

Ha mandelpoteter til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite