Helgrillet ytrefilet m/foliebakte grønnsaker

Helgrillet ytrefilet m/foliebakte grønnsaker

Servings

8

Ingredienser
Ca. 1,6 kg ytrefilet evt. entrecôte

1½ ts salt
1 ts pepper

Foliebakte grønnsaker
8 stilker asparges
1 rød paprika
2 vårløk evt. ½ purre
300 g sukkererter
½ squash
salt og pepper
1-2 ss smør

Fremgangsmеte
Gni fileten inn med salt og pepper. Stikk inn
et steketermometer og grill på sterk varme
ca. 4-5 minutter på hver side. Etterstek på
middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur. Grilltiden er avhengig av hvor
godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er
rosa ved 65° C. Ved 70° C er det grått.

Har du ikke stor grill med lokk eller vil jukse litt, kan du brune fileten i stekepanne inne på kjøkkenet først. Stikk inn et steketermometer og legg fileten inn i stekeovnen. Stek på 175 °C til steketermometeret viser rundt 60 grader. Etterstek fileten på grillen ute til den oppnår ønsket temperatur. Pass på at du ikke griller på for sterk varme, slik at den blir brent på utsiden. Når du
griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply