Helstekt laksefilet

Helstekt laksefilet

Servings

5

Cook

1 hr

Ingredienser
1 hel laksefilet
1 egg
salt og peppermiks
1 lite rømmebeger 1dl
1dl kulturmelk
1 dl smør
dill eller gressløk
poteter
brokkoli og gulrøtter

Fremgangsmеte
Napp ut sidebena i fileten, skjær fileten opp i serveringsstykker ned til skinnet ( ikke gjennom)
Ha på godt med salt og peppermiks. Pensle fileten med et pisket egg.
Settes i ovnen på et brett (ikke noe lokk over), ha gjerne al.folie med litt olje på under (lettere renhold). ca 185 grader i 30-45 min.

Laksen får en gyllenbrun skorpe når den er ferdig. Egget lager en skorpe som holder på fuktigheten inni fisken og det er dette som gir fargen.Fettet i fisken stekes bort og forsvinner på denne måten

Serveres med nykokte poteter, gulrøtter og brokkoli evt. agurksalat

Sausen til denne retten gir susen.

Bland rømme, smør og kulturmelk og varm forsiktig opp, det skal ikke koke. Ha i dill eller gressløk.

Denne retten liker barn som ikke er så glad i fisk.

God apetitt

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply