Hjemmelaget karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding

Servings

8

Ingredienser
Lages dagen før selskapet. Bruk 2 former á 1 liter eller 1 form som rommer 2 liter.

4 dl sukker til glasering av form.

8 dl melk eller «Vikingmelk»
4 dl kremfløte
8 ss sukker
2 vaniljestenger
eller 2 ts vaniljesukker
10 egg

Fremgangsmеte
Ha sukkeret i en randform, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Bruk grytekluter. Drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert.

Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen noe og rør inn lett sammenpiskede egg. Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (Røren “setter” seg og hindrer luftbobler i puddingen).

Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad (dvs. at formen står i langpanne med vann inni ovnen) i ca. 1 1/2 – 2 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av ei vætet spiseskje om overflaten er fast (gir motstand). I så fall er puddingen ferdig.

Avkjøl karamellpuddingen i formene til neste dag. Hvelv dem på fat med kant, for det har dannet seg mye karamellsaus rundt puddingen. Server med pisket krem til og pynt gjerne puddingen med kremrosetter og blader av sitronmelisse.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite