Hjemmelaget vaniljeis med varm sjokoladesaus

Hjemmelaget vaniljeis med varm sjokoladesaus

Servings

4

Ingredienser
100 g sukker
1/2 dl vann
1 vaniljestang
5 eggeplommer
4 dl kremfløte

Varm sjokoladesaus:
2 plater kokesjokolade
2-3 dl vann

Fremgangsmеte
Kok opp sukker, vann og vaniljestang (splittet på langs). Skrap gjerne ut vaniljekornene. La blandingen koke i 5 minutter.

Pisk eggeplommene og spe med den varme vaniljelaken (ta ut vaniljestangen). Pisk til luftig eggedosis, ca. 10 minutter.

Pisk kremfløten stiv og bland kremen lett inn i eggedosisen. Hell isen over i en form og sett den i fryser eller natten over.

Brekk sjokoladen i små biter og smelt den i 2-3 dl vann under oppvarming. Rør til sausen er jevn. Serveres varm.

Hvelv isen på fat ved servering.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply