Hjortefilet med honning

Hjortefilet med honning

Servings

4

Ingredienser
700 g hjortefilet
100 g ferskt spekk i tynne skiver, eller bacon
Salt og pepper

Glaserte epler

4 røde epler
100 g tyttebær
2 ss honning
¼ dl balsamico
1 dl rødvin

Jevning

125 g hvetemel
¼ egg
1 dl øl
½ dl lunkent vann
¼ dl olje
1 pisket eggehvite
salt
sukker

Bønner :

300 g friske grønne bønner
8 skiver bacon

Innbakt champignon :

8 store champignoner

Soppsaus :

200 g sopp
1 sjalottløk
¾ l viltkraft
1 dl fløte
smør
salt
pepper
800 g poteter

Fremgangsmеte
Hjortefilèt brunes i stekepannen og krydres med salt og pepper. Gjerne også knust einerbær. Filèten legges til avkjøling før det tvinnes spekk eller bacon rundt. Filètene smøres og stekes i ovnen i 10 minutter ved 200 graderC. La de ferdig stekte filètene få hvile i ca. 15 minutter.

Glasserte epler : Toppen skjæres av eplene. Stikk ut kjernene og lag et passende hull i midten. Kok inn honning, balcamico og rødvin til en sirupsaktig konsistens. Eplene vendes i denne blandingen til de er lett glasserte, ca. 2 – 3 minutter. Ta opp eplene og kok karamellen. Friske tyttebær vendes i blandingen et kort øyeblikk. Fyll deretter blandingen i eplene og sett dette til side. Eplene settes i ovnen ved 180 graderC i ca. 15 minutter rett før servering.

Bønner : Bønnene blancheres i kokende vann. Avdryppes og deles i 8 bunder og pakkes inn i bacon. Bakes i ovnen ved 180 graderC i 5 – 7 minutter.

Jevning til frityr : Mel, egg, øl, vann, olje, salt, sukker og pepper piskes sammen til en god jevning. Hviler 1 time før eggehviten piskes i.

Innbakt champignon : Champignonene renses, skjæres i mindre stykker og dyppes i jevning. Bakes i varm olje til de er gylne. Potetene kokes og stilles kaldt. Før servering vendes potetene i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og pepper.

Soppsaus : Soppen renses og skjæres i skiver. Blandes i gryte med sjalottløk og smeltet smør. Viltkraft tilsettes og småkokes i ca. 20 minutter. Fløten tilsettes og kokes inn.

Ved servering :Hjortefilèten skjæres i tynne skiver, anrettes på varm tallerken i vifteform. Eplene anrettes foran. Legg innbakt champignon og baconbønner rundt og hell saus rundt. Saus og kokte poteter serveres også som tilbehør ved siden av.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite