Hjortefilet med honning

Hjortefilet med honning

Servings

4

Ingredienser
700 g hjortefilet
100 g ferskt spekk i tynne skiver, eller bacon
Salt og pepper

Glaserte epler

4 røde epler
100 g tyttebær
2 ss honning
¼ dl balsamico
1 dl rødvin

Jevning

125 g hvetemel
¼ egg
1 dl øl
½ dl lunkent vann
¼ dl olje
1 pisket eggehvite
salt
sukker

Bønner :

300 g friske grønne bønner
8 skiver bacon

Innbakt champignon :

8 store champignoner

Soppsaus :

200 g sopp
1 sjalottløk
¾ l viltkraft
1 dl fløte
smør
salt
pepper
800 g poteter

Fremgangsmеte
Hjortefilèt brunes i stekepannen og krydres med salt og pepper. Gjerne også knust einerbær. Filèten legges til avkjøling før det tvinnes spekk eller bacon rundt. Filètene smøres og stekes i ovnen i 10 minutter ved 200 graderC. La de ferdig stekte filètene få hvile i ca. 15 minutter.

Glasserte epler : Toppen skjæres av eplene. Stikk ut kjernene og lag et passende hull i midten. Kok inn honning, balcamico og rødvin til en sirupsaktig konsistens. Eplene vendes i denne blandingen til de er lett glasserte, ca. 2 – 3 minutter. Ta opp eplene og kok karamellen. Friske tyttebær vendes i blandingen et kort øyeblikk. Fyll deretter blandingen i eplene og sett dette til side. Eplene settes i ovnen ved 180 graderC i ca. 15 minutter rett før servering.

Bønner : Bønnene blancheres i kokende vann. Avdryppes og deles i 8 bunder og pakkes inn i bacon. Bakes i ovnen ved 180 graderC i 5 – 7 minutter.

Jevning til frityr : Mel, egg, øl, vann, olje, salt, sukker og pepper piskes sammen til en god jevning. Hviler 1 time før eggehviten piskes i.

Innbakt champignon : Champignonene renses, skjæres i mindre stykker og dyppes i jevning. Bakes i varm olje til de er gylne. Potetene kokes og stilles kaldt. Før servering vendes potetene i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og pepper.

Soppsaus : Soppen renses og skjæres i skiver. Blandes i gryte med sjalottløk og smeltet smør. Viltkraft tilsettes og småkokes i ca. 20 minutter. Fløten tilsettes og kokes inn.

Ved servering :Hjortefilèten skjæres i tynne skiver, anrettes på varm tallerken i vifteform. Eplene anrettes foran. Legg innbakt champignon og baconbønner rundt og hell saus rundt. Saus og kokte poteter serveres også som tilbehør ved siden av.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply