Hjortestek med fløtesaus

Hjortestek med fløtesaus

Servings

5

Ingredienser
1 kg. halvtinet, benfri stek
1 gulrot
1 løk
1 persillekvast
1 laurbærblad
3 dl buljong
2 dl melk
2 ss margarin
2 kryddermål nykvernet pepper
1 ts salt

Til saus :

3 dl sjy
2 dl rømme
1 ½ – 2 ss hvetemel
1 ss reven geitost
2 ts solbærsyltetøy eller saft
salt og pepper

Fremgangsmеte
Gni steken med salt og pepper. Varm margarinen, brun steken rundt det hele. Legg i gulrot i skiver, løkbåter, persille og laurbærblad. Spe med buljongen og melken. Stikk inn et steketermometer. Spissen i den tykkeste delen av kjøttet, må ikke støte mot ben. Legg lokket på og etterstek ved svak varme ca. 1 ½ time. Når termometeret viser 77 grader, er kjøttet svakt rosafarget, gjennomstekt ved 82 grader.

Ta opp steken, hold den varm i aluminiumsfolie. Sil sjyen og tilsett rømmen. Gni grønnsakene gjennom sikt ned i sjyen. Jevn med hvetemel utrørt i litt vann. La sausen koke ca. 5 minutter.

Smak til med reven geitost, solbærgelè eller solbærsaft, salt og pepper. Skjær steken opp.

Server den med råstekte poteter, solbærgelè, saus og kokte poteter til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite