Servings
4Ingredienser
750 g hodekål,
1 stor gulrot,
1 stor løk,
50 g smør,
1 ts buljongpulver,
1 ss olje,
1 fedd hvitløk,
1 dl melk,
1 glass peanøttsmør,
soyasaus,
evt. chili
Fremgangsmеte
Del kålen i fire, fjern kjernen, skjær kålen i strimler (eller bruk ostehøvel). Skjær gulroten i skiver. Hakk halvparten av løken grovt. Stek den i smøret i en gryte eller wok. Tilsett kål og gulrot under stadig omrøring. Tilsett 1 dl vann og buljongpulveret. La det surre i 15 minutter. Imens finhakkes den andre halvparten av løken og stekes den i litt olje. Tilsett knust hvitløk, melk og peanøttsmør. Rør til sausen blir jevn. Smak til med soyasaus og chili, eventuelt med litt sukker og litt ingefær.
Kilde: Helios