Honningglassert og urtefylt  kalkun

Honningglassert og urtefylt kalkun

Servings

8

Ingredienser
kalkun ca. 6 kg
2 ss finhakket basilikum
1 ss finhakket timian
1 båt presset hvitløk

Pensling:
1/2 dl olje
4 ss honning
2 ss soyasaus
1/2 ts pepper
1 ts salt

Fremgangsmеte
La kalkunen tine helt (ca. 2 døgn) før den stekes.

Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til. Bind lårene sammen ved benknokene. Bland sammen basilikum, timian og hvitløk. Lag en lomme under skinnet på kalkunbrystet og fyll lommen med krydderblandingen. Rør sammen, olje, honning, soyasaus, salt og pepper. Pensle blandingen over kalkunen.

Legg kalkunen på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen svir seg. Stek kalkunen i stekeovnen ved 160 °C i 1/2 time pr. kilo kalkun (2 1/2 time for en kalkun på 5 kilo).

Server med en tomatrik salat, ris og eventuelt brød.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply