Servings

4

Ingredienser
400 g hvetemel
5 ts bakepulver
150 g smør
75 g sukker
1 egg
2 dl fløte

Fyll etter smak:
Fyll 1:
100 g sukker
75 g malte mandler
revet skall av 1 sitron
1 egg
Alt røres sammen

Fyll 2:
75 g smør
100 g sukker
15 malte skoldede mandler
Litt syltede frukter hakket i småbiter
Smøret smøres på deigen og de andre ingrediensene strøs på.
Fyll 3:
Syltetøy, marmelade eller eplemos.

Egg til pensling
Grovt sukker til dryss

Fremgangsmеte
Legg vekk litt mel til utbaking.
Bland mel og bakepulver.
Rør smør og sukker hvitt.
Rør egg og litt mel i blandingen sammen med evt smakstilsetning.
Tilsett så melet vekselvis med fløten.
Arbeid godt i sammen.
Kjevl ut til en lang leiv, og spor ut 10-12 cm brede remser, som igjen spores i trekanter.
Legg en klatt fyll på hver og rull sammen fra kortsiden mot spissen.
Legges på smurt plate.
Pensle og strø etter smak.
Stek ved 250-275 grader i ca 5-8 minutter.
Legges på rist til avkjøling.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply