Hveteboller

Hveteboller

Servings

4

Ingredienser
1 kg hvetemel
3 ts salt
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
300 g sukker
250 g smør
7,5 dl melk
100 g gjær
1 ts hjortetakksalt
Rosiner og sukat

Fremgangsmеte
Rør sammen mel, krydder og sukker.
Bland i den lunkne melken, hvor smøret er smeltet, gjæren oppløst og hjortetakksaltet løst opp.
Arbeid deigen til den er fløyelsaktig og slipper bollen.
Tas på melet bakebord og del opp i passelige emner for boller.
Fordel rosiner og sukat, og arbeid de inn i hver bolle.
Rulles godt ut til små boller som settes på smurt plate.
Heves godt og smøres med litt pisket egg utrørt i litt melk.
Stek i god varm ovn til de er gyllenbrune.

Gammel norsk oppskrift.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply