Hveteboller grunndeig

Hveteboller grunndeig

Servings

8

Ingredienser
Til 16 boller

1 liter hvetemel
1 pk. tørrgjør eller 50 gram fersk gjær
3,5 dl H-melk eller lettmelk
100 gram smør eller margarin
1 og 1/4 dl sukker
1 ts kardemomme
egg til pensling

Fremgangsmеte
Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme. Smelt smøret i en kasserolle, og tilsett melken. Det hele lunkes til ca. 40 grader ved bruk av tørrgjær, 37 grader ved bruk av fersk gjær. Ha dette i melblandingen, og rør sammen for hånd eller med mixer til det er en smidig deig. Strø over litt mel, og sett lund til heving til den er hevet til nesten dobbel størrelse, ca 1/2 time.

Den ferdighevede deigen eltes godt med lite mel, og deles i ca 16 emner. Trill ut boller, settes på bakepapir og etterheves tildekt. Pensles gjerne med sammenvispet egg. Stekes så i 10 – 15 minutter (avhengig av ovnen din) på 200 grader.

Ønskes rosiner/sukat i bollene, tilsettes dette mens deigen lages. Bruk f.eks 1/2 eske rosiner og 1 pk. sukat for denne mengden deig.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply