Hveteboller med overraskelse

Hveteboller med overraskelse

Servings

8

Ingredienser
16 stk.

Ca. 500 g hvetemel
100 g sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
100 g meierismør
3 1/2 dl melk
1 pk. (50g) gjær
1 plate kokesjokolade, delt i 16 biter

Eggpensling

I stekeovnen: 250 grader C, ca. 10 minutter

Fremgangsmеte
Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i
Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i
melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Trill ut 16 boller. Lag et hull og legg inn en sjokoladebit.
Dra deig over hullet og legg dem med skjøten ned på bakepapir eller smurt stekeplate. Etterhev under plast ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene. Server bollene lunkne gjerne med vispet krem og rørte bær ved siden av.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply