Hvetekringle

Hvetekringle

Servings

1

Ingredienser
600 g hvetemel
75 g sukker
1 ts kardemomme
200 g meierismør
50 g gjær
3 dl melk
3 egg

Fyll:
250 g rosiner
100 g mandler, hakkede

I stekeovnen: 220 grader C, ca. 20 minutter

Fremgangsmеte
Bland mel, sukker og kardemomme i bakebollen. Smuldre i smøret. Løs gjæren opp i den lunkne melken.Visp eggene lett sammen, ta av litt til pensling og rør resten i melkeblandingen. Rør deigvæsken i melblandingen. Elt deigen godt, dekk den til og la den heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett i litt mel på bordet og trill den til en lang pølse. Klem den flat og fordel rosiner og halvparten av mandlene langs midten.Brett deigen over fyllet. Form den til kringle på stekeplaten og pass på at skjøten kommer under. Etterhev kringlen ca. 20 minutter,pensle med egg, dryss på resten av mandlene og stek den.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply