Hvetetortillas

Hvetetortillas

Servings

8

Ingredienser
20 tortillas

1 liter hvetemel
2 ts. Salt
1 ts bakepulver
1,5 dl margarin, romtemperert
5 dl varmt vann (ca. 40 grader celcius)
ca 2 dl hvetemel til utbaking

Fremgangsmеte
Bland hvetemel, salt og bakepulver. Bland margarinen inn med en kjøkkenmaskin eller med fingrene til deigen er smuldrete. Tilsett van, lit ette litt til deigen ikke lenger kleber til bollen eller fingrene. Del deigen i 20 små emner, kjevle emnene ut med hvetemel til de er ca. 15 cm store. Bruk godt med mel og sørg for å få tortillane tynne. Børst av det løse hvetemelet før steking. Stek tortilane i panne uten margarin elle olje på middels stek varme i ca 20 sekunder på hver side, slik at de så vidt brune. Helestekingen skal ikke ta mer enn et minutt. Bruker du lenger tid ender tortillaen opp som knekkebrød.

Stable tortillaen i et kjøkkenhåndkle og legg dem i en plastpose. Der vil de holde seg i 4-5 dager. Tortillas er perfekte til dypfrysing.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply