Hvit fisk på aubergine med paprikaaioli

Hvit fisk på aubergine med paprikaaioli

Servings

2

Ingredienser
2 små fiskefileter
(flyndre,torsk)
1 stor aubergine
havsalt
1 rød paprika / evt paprikakrydder
2 eggeplommer
sitronsaft
dill
salt/pepper
0,5 dl olivenolje
1 fedd hvitløk/hvitløkspulver

Fremgangsmеte
Del auberginen i to, å strø rikelig med grovsalt på. La trekke i 15-30 minutter og skyll av saltet. Dette er for å trekke ut bitterstoffene, det som gjør at den kan smake litt beskt hvis man ikke gjør det.

Lag aioli. Visp eggeplommene, og spe i litt og litt olivenolje til det er en sausete konsistens. Ha oppi 1 ss paprikakrydder / evt. 1 most flådd paprika.
Smak til med sitronsaft, dill, salt og pepper og hakket hvitløk.
Sett i kjøleskap til servering.

Ta ut innmaten av auberginen slik at det er igjen en ca. 1 cm til skallet. Legg i en form / stekebrett. Innmaten steker du i biter sammen med fisken.

Imens drar du ut bena i fisken+ evt. skinn. Del i små biter, salt (da detter den ikke så lett fra hverandre i panna), og brun fisken i litt olje. Pepper etter ønske.

Legg fisk/aubergineblanding oppi aubergineskallene.

Sleng dem i ovnen til auberginen er mør, ca 30 min på 200 grader.

Anrett et fyllt skall til hver, hell over godt med paprikaaioli
og pynt med en dillkvast og sitronbåt.

Server med ris, pasta, ovnsstekte poteter, hva som helst!!

Lettere å lage enn du tror! 🙂

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite