Hvitløkgratinerte skalldyr

Hvitløkgratinerte skalldyr

Servings

4

Ingredienser
80 g pillede reker
80 g rensede blåskjell
80 g pillede kreps
2-4 ss hvitløkpuré
(alt etter hvor mye hvitløk du liker)
1 ss hakket persille
4 hele kreps til dekorasjon
ca. 40 g kaldt smør
grovt salt
4 kamskjell til å anrette i

Fremgangsmеte
Forvarm stekeovnen til 250 grader.

Bland skalldyrene med hvitløkpuré og persille og fordel dem i de tomme kamskjellene. Legg en hel kreps som dekorasjon på toppen. Ta en smørpakke fra kjøleskapet og skjær med en ostehøvel tynne skiver som du dekker skalldyrene med. Dryss et lag med grovt salt i et ildfast fat og plasser skjellene slik at de står stødig. La det hele stå i stekeovnen i 5-7 minutter til smøret skummer.

Serveres med pariserloff som tilbehør.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite