Hvitløksuppe

Hvitløksuppe

Servings

4

Ingredienser
12-15 fedd hvitløk
1 1/2 l lys buljon
2-3 blader frisk salvie
timian
1 laurbærblad
2 kryddernelliker
salt
pepper
Dessuten:

4 skiver brød
50 g revet ost (Jarsberg,emmentaler)

Legering:
3 eggeplommer
2 ss olivenolje

Fremgangsmеte
Skrell og press hvitløksfeddene eller hakk dem fint.
Kok opp buljongen sammen med hvitløk, salt og pepper. La det hele koke i 15 minutter.
Skjær skorpen av brødet (eller stikk ut brødmassen med et glass). Varm litt av oljen i en stekepanne og stek brødskivene. Legg dem på
dype tallerkener og dryss med revet ost.
Kjør suppen i hurtigmikseren eller hell den gjennom en sikt, hvis du vil unngå å få hvitløksbiter i munnen. Kok suppen opp igjen og ta den av varmen. Tilsett salvie, timian, laurbærblad og nelliker. La dem trekke i suppen i 5 minutter før de tas opp igjen.
Legering:
Pisk eggeplommen sammen med oljen.
Hell litt av suppen i eggeblandingen og ha deretter hele blandingen i suppen.
Hell den varme suppen over de ostedryssede brødskivene i tallerkenene, og server den rykende varm.
TIPS: Suppen må ikke koke etter legeringen, da skiller den seg.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite